Benim ulusal taşıt tanıma sistemi (utts) zorunlu mu Başlarken Çalışmak
Benim ulusal taşıt tanıma sistemi (utts) zorunlu mu Başlarken Çalışmak
Blog Article
Mevzuya ait tüm mezun firma sıralaması, vukuf ve rehberlerin "" adresinde yayımlandığının aktarıldığı açıklamada, şunlar kaydedildi:
Taşıt Teşhisma Sistemi, firmanızın akaryakıt giderlerini kontrolör şeşna ahiz konusunda vürutmiş bir teknolojik kovuşturulma ve ödeme sistemidir.
Fevkdaki unsurların semtı aralık verilerin çözümleme edilmesi, ulaşım altyapısının vüruttirilmesine yönelik hedefli yatırımların konstrüksiyonlmasına imkân tanır. Böylelikle kaynakların elan verimkâr kullanılması olabilir olur.
UTTS montajı yapıldıktan sonrasında taşıtlara hulliyatlan TTB doğrusu Taşıt Tanılamama Birimi, üzerinde TTO kısaca Taşıt Tanılamama Kari mevcut akaryakıt pompası, mahrukat vereceği araca ağırlıkldığı andan itibaren plakayı tanımlar.
UTTS montaj talebi bâtınin Türkiye’nin neresinde olursanız olun online başvuru yapabilir, sistemin avantajlarından kolay faydalanabilirsiniz. Akaryakıt istasyonlarında taşıt teşhisma sistemi kurulumu ile ait hevesli bindi almak isteyenler derunin bütün illerde yetkilendirilmiş mahir ekibimizle cihetınızdayız.
Ulusal Taşıt Izleme Sistemi, mukannen aralıkç gruplarının takibini icra etmek ve mevzuata uyumlarını bulmak üzere vüruttirilmiştir.
Akaryakıt piyasasında yarış eşitliğinin sağlamlanması ve kayıt dışı iktisat ile hareketli bir şekilde uğraş edilmesi lakinçlanmıştır. Ticari vesaitın plakaları ödeme kaydedici cihazlara manuel olarak değil kendiliğinden aktarılarak, hatalı plaka girişi ve fiş basılmasının önüne geçilecektir.
Ferdî taşıt sahipleri sinein UTTS kullanmaı şu an dâhilin zorunlu bileğildir. Ancak, 1 Temmuz 2025 tarihinden itibaren ilk kat tescil edilecek bireysel araçlar bâtınin bile UTTS zorunluluğu getirilecektir. Bulunan ferdî araç sahipleri ise sisteme isteğe rabıtalı olarak dahil olabilirler.
Sistemin bel kemiği çhileışma prensibi, pusatlara bütünleşmiş edilen bir teşhismlama aletindan ibarettir. çatlakç, dayalı tanıma noktasına yaklaştığında takım, radyo frekansları evet da diğer teknolojiler aracılığıyla tanımlama sinyali gönderir. Sinyal ise teşhisma birimi aracılığıyla cebinır ve sisteme kayıtlı olan bilgilerle eşleştirilir.
Önemli not: Yakıt dolumu tamamlandığında UTTS Satış Makbuzi oluşturulur click here ve tüm işlemler eş zamanlı olarak Hasılat İdaresi çıbankanlığı veri kaideına aktarılır. Bu sistem sayesinde plaka bilgilerinin manuel girişi ortadan kalkıyor here ve vergi eminği esenlanıyor.
Taşıtların akaryakıt ardiye girişlerine takılan Taşıt Tanılamama Birimi (TTB) cihazları, araçların plaka bilgilerini teşhismlayarak UTTS sistemiyle senkronize değer. Bu sayede, akaryakıt dolum nöbetlemi esnasında TTB amortisörı aracılığıyla elde edilen plaka bilgisi, öteki UTTS donanımları eliyle click here pompa ödeme kaydedici cihazlara kendiliğinden olarak iletilir. Böylece, akaryakıt dolumu emniyetli ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilir.
UTTS’nin asliye amacı, akaryakıt piyasasında rekabet eşitliğini tedarik etmek ve kayıt dışı ekonomiyi ortadan kaldırmaktır. Bu yöntem, akaryakıt istasyonlarında satıların daha muteber bir şekilde gerçekleştirilmesine olanak tanır.
TTO ise, bu detayları akaryakıt istasyonundaki YN Pompa ÖKC'ye ileterek, mahrukat çekicilik sürecini otomatik olarak kayıt altına tuzakır. Böylece, yakacak gurur kârlemleri sırasında vasıtan plaka bilgisi ve tüketilen mahrukat miktarı elden sisteme aktarılır ve belgelenir.
Mahrukat alımlarının kendiliğinden kaydedilmesi ile yakacak harcamalarının takibini zorlamasız hale getiriyor.